VARİS YARASI
VENÖZ ÜLSER (VARİS YARASI)
Bacak toplardamarlarında kan akımı aşağıdan yukarı doğrudur. Toplardamarlardaki venöz kapakçıklar sayesinde kanın aşağı kaçışı engellenir. Kanın yukarı doğru akamadığı durumlarda yani kapakçıkların bozulması, pıhtı ve bası ile toplardamarın tıkanması sonucu artan aşırı basınç yüzünden deri bütünlüğü bozulmakta ve özellikle ayak bileğinde yara açılmaktadır. Bu yaraların iyileşme süresi oldukça uzun olup tekrar oluşma riski yüksektir.
Varis yaraları olarak bilinen venöz ülserler genellikle bileklerde, diz altı bölgede oluşmaktadır. Varis yaraları kahverengi, kırmızı ya da yeşil renkte olup genellikle akıntılıdır.
Venöz ülser ser tedavisinde öncelikle altta yatan toplardamar hastalığı düzeltilmelidir. Kapak yetmezliği, darlık, tıkanıklık, tedavi edildiğinde venöz ülser de tedavi edilebilir. Genellikle nedenleri arasında yüzeysel ve derin venlerdeki kapakçık yetmezliği, venlerde tıkanıklık ve perforan köprü venlerdeki yetmezlik yer alabilmektedir. Ayrıca varis yarası hem atardamar hem toplardamar hastalığından kaynaklanan miks ülser olabilir ve iyileşmede direnç oluşturur. Bu nedenle venöz ülserli hastada atar ve toplardamar muayenesi yapılmalıdır.
Varis yarası tekrar oluşmaması için, öncelikle altta yatan toplardamar hastalığı tedavi edilmelidir. Yaranın iyileşmesi içinde; pansuman, özel bakım ve ileri yara bakım teknikleri uygulanmalıdır. Yara tedavisinde modern tıbbi tedavilerin yanında çok yeni ve etkili tedavi yöntemlerini uygulayarak kısa sürede çok başarılı sonuçlar elde edilmesi mümkündür.
Varis Ülseri (Bacak Yarası) Nedir?
Damarların çatlaması sonucu oluşan Varis Ülseri (varis yarası) tedavi edilmezse hiç istemeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. İlerleyen ve komplike olan bir varis yarası tedavisi için zaman ve sabır gerekir. Kliniğimizde uzman Kalp ve Damar Cerrahımız tarafından varis yarası tedavisi modern tedavi yöntemleriyle başarılı olarak yapılmaktadır.
VARİS YARASI TEDAVİSİ
Varis yarası, uzun süre tedavi edilmeyen karşılaştığı önemli bir problemdir. Ayakta uzun süre boyunca aynı pozisyonda sabit çalışmak yerine, arada hareket ederek kas sistemini çalıştırmak varis oluşma riskini azaltmaktadır.
Varis ülseri tedavisinde ileri tıbbi tedavilere ek olarak PRP, kök hücre tedavisi yaranın iyileşmesine önemli katkı sağlamaktadır. Hastadan alınacak bu kan PRP, Kök Hücre cihazı yardımıyla özel bir serum haline getirilir. Elde edilen bu serum daha sonrasında bir iğne aracılığıyla hastada beliren yaraya enjekte edilir. Yaranın büyüklüğüne bağlı olarak bu uygulama birkaç seans şeklinde yapılabilir.
Bacak Yarası Nasıl Geçer?
Varis yarasından (Varis Ülseri) kurtulmak isteyen hastaların mutlaka yara tedavisinde tecrübeli Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanlarına görünmesi gerekiyor. Kliniğimizde uygulanan modern tedavi yöntemleri ile ameliyatsız, hastanede yatmanıza gerek kalmadan tedavi olabilirsiniz. Yara tedavisi önemli olup zaman ve sabır gerektiren bir tedavidir.
Bu Yazıya Yorum Yapabilirsiniz